Aura Online. Compleet en makkelijk beheer van uw bibliotheek.

Aura Online is een online bibliotheekapplicatie voor het beheer en de uitleen van allerlei soorten media en documentatie. Toepasbaar voor grote en kleine, fysieke of digitale collecties. Of het nu gaat om boeken, tijdschriften, documenten, e-health producten, apparatuur of speelgoed; met Aura Online maakt u uw waardevolle collectie op een aantrekkelijke manier online toegankelijk voor uw leners. 

Installeren is niet nodig. Aura Online draait volledig in de cloud. Internetbrowser opstarten, inloggen en direct werken in de gebruiksvriendelijke omgeving van Aura Online. Met de additionele lenersapp Aura Library hebben uw leners uw bibliotheek altijd binnen handbereik en regelen ze met gemak al hun bibliotheekzaken.

Diverse plug-ins maken het werken met Aura Online nog makkelijker voor u en voor uw leners. Er zijn plug-ins beschikbaar voor bijvoorbeeld selfservice uitleen, single-sign-on, attenderingen, het inplannen/reserveren van diverse items zoals laptops of audio apparatuur, of voor een dynamische koppeling met uw lenersadministratie. 

De Collectiewijzer in Aura Online biedt hulp aan schoolmediatheken bij het samenstellen en up-to-date houden van de mediatheekcollectie.

                                                                                                                                                   

                                   

Enkele features van AURA ONLINE:
Catalogus

De catalogusfunctie van Aura Online vormt het betrouwbare fundament voor het onderhoud van uw titelbeschrijvingen. De heldere schermopbouw maakt dat u snel vertrouwd raakt met het programma. Aura Online zit boordevol handigheidjes zodat u snel, overzichtelijk en efficiënt kunt werken.

Themalijsten

Groepeer interessante thema's en toon deze op een aantrekkelijke manier in de app. Handig om een specifieke set boeken of andere media onder de aandacht te brengen van uw bezoekers. Ook kunt u vanaf uw homepage nuttige informatie tonen, zoals een overzicht van meest gelezen boeken of een verwijzing naar andere relevante informatie.

Uitlenen

Met de uitleenadministratie van Aura Online voert u dagelijkse handelingen zoals uitlenen, innemen, verlengen, reserveren en boete afhandelen eenvoudig uit, ook als het druk is aan de balie. Door intensief contact met onze gebruikers bevat ons programma alles wat u nodig heeft om uw bibliotheek moeiteloos te runnen. Statistieken en managementinformatie kunt u makkelijk opvragen.

Zoeken

Uw bibliotheekcollectie is een geweldige bron van kennis en informatie. Met Aura Online brengt u dit belangrijke bezit op een toegankelijke manier onder de aandacht. Bezoekers kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week, vanaf uw bedrijf, school, thuis of waar ook ter wereld zoeken in uw catalogus. Dit kan ook via de handige lenersapp Aura Library.

Rapportgenerator

Aura Online bevat een veelzijdige rapportgenerator waarmee u de meest uiteenlopende lijsten, rapporten, brieven en overzichten kunt maken, geheel volgens uw eigen ontwerp. De rapporten kunt u ook exporteren naar pdf, Excel etc. voor verdere bewerking of om via e-mail te versturen.

Barcodes

Uiteraard kan Aura Online werken met barcodes. Scan de barcode op de lenerspas en die op het boek en uw materiaal is uitgeleend. Binnen 2 seconden. Lenerspas vergeten? Geen probleem. Leerlingen en andere bezoekers kunnen zich identificeren met hun persoonlijke barcode in de lenersapp Aura Library.


Meer informatie

Wilt u meer weten over Aura Online, kies dan hieronder de gewenste documentatie.

Folder Aura Online

Meerdere vestigingen in één catalogus

Jan Meesters, penningmeester bij Stichting Bibliotheek Alphen-Chaam

“Aura Online is eenvoudig in gebruik. De vrijwilligers gaan de boeken te lijf met de barcodescanners. Goede managementinformatie (statistieken, flexibele database en query-functies). We zijn helemaal dol op de functionaliteit om op basis van (actuele) boekenlijsten bestellingen te doen bij NBD Biblion. De verwerking van de geleverde boeken in Aura Online is een fluitje van een cent."

Of bekijk onze demosite.