Meer over Media

NBD Biblion heeft een database ontwikkeld waarin op basis van ISBN allerlei aanvullende informatie is opgeslagen zoals aanschafinformaties van boeken, boekomslagen, uittreksels, recensies uit Literom en auteursportretten.

Lees meer >

 

Koppeling leerlingadministratie

Leerlinggegevens kunt u vrij eenvoudig periodiek inlezen in Aura Online met een exportbestand uit uw leerlingadministratie. Tussentijdse mutaties worden niet automatisch in Aura Online doorgevoerd. Met een dynamische koppeling met de leerlingadministratie kan dit wel. 

Lees meer >

 

Attenderingen

Leg attenderingsprofielen vast voor groepen of individuele gebruikers en informeer hen automatisch over voor hen relevante nieuwe aanwinsten. Notificatie vindt plaats d.m.v. pushbericht, e-mail of nieuwsfeed.

Lees meer >

 

RFID-beveiliging

Met een RFID-systeem kunt u uw materialen beschermen tegen diefstal. In de boeken wordt een RFID-tag aangebracht.


Lees meer >

 

Selfservice

Wilt u op de tijdstippen dat de uitleenbalie in uw bibliotheek niet bemand is uw leners of leerlingen toch de mogelijkheid bieden om materialen te lenen of terug te brengen? Dan biedt de selfservice plug-in voor Aura Online of Aura Junior uitkomst.

Lees meer >

 

Externe informatie

Uw collectie in Aura Online is vast niet de enige informatiebron in uw organisatie of school. Wij streven er naar om integratie van Aura Online met andere informatiebronnen mogelijk te maken. Omdat wij begrijpen dat u graag efficiënt wilt kunnen werken. 

Lees meer >

 

Koppeling catalogus OB

Schoolmediatheken kunnen met deze koppeling nu nog meer service verlenen aan leerlingen. Leerlingen zoeken in de eigen Aura mediatheekcollectie en tegelijkertijd in de catalogus van de lokale bibliotheek en de e-book collectie van onlinebibliotheek.nl.

Lees meer >

 

Single Sign ON (SSO)

Met SSO hoeven gebruikers van Aura Online Zoeken slechts eenmalig aan te melden op het domein. De authenticatie en toegang tot alle applicaties verloopt automatisch. Er is voor Aura Online Zoeken een SSO-oplossing (met Microsoft Azure AD of Google Workspace).

Lees meer >

 

Collectiewijzer

Met de handige standaardfunctie Collectiewijzer in Aura Online en Aura Junior kunt u uw eigen mediatheek- of bibliotheekcollectie vergelijken met diverse, actuele collectieadvieslijsten voor het onderwijs (NBD Biblion), zoals Lezen voor de lijst en de Onderwijsrecensies voor po en vo.

Lees meer >

 

Koppeling COOL

In COOL (Cloudwise Online Onderwijs Leerplatform) vinden leerlingen al hun digitaal educatief materiaal bij elkaar. Ze hoeven niet steeds opnieuw in te loggen en meerdere wachtwoorden te onthouden. Dankzij het COOL-platform hoeven leerlingen maar één keer in te loggen. 

Lees meer >

 

Directe datakoppeling ParnasSys

Bespaar tijd en profiteer van een directe datakoppeling tussen ParnasSys en Aura Junior die u als plug-in kunt bestellen. Leerlinggegevens worden hiermee automatisch 2 x per maand ingelezen in Aura Junior. 

 

Leskistenmodule

De Leskistenmodule maakt het mogelijk voor uw organisatie om kisten met inhoud, zoals leskisten of wisselkisten met boeken, te beheren én uit te lenen aan bijvoorbeeld scholen waarmee u samenwerkt.