Collectiewijzer

Met de Collectiewijzer in Aura Online en Aura Junior kunt u uw eigen mediatheek- of bibliotheekcollectie vergelijken met diverse actuele advieslijsten voor het onderwijs (NBD Biblion), zoals Lezen voor de lijst, Kinderboekenweek-lijst, Makkelijk Lezen tips, en diverse themalijsten. Deze lijsten worden regelmatig aangevuld. 

Inspiratie voor nieuwe boeken
Wanneer u uw eigen catalogus vergelijkt met één van de advieslijsten, toont Aura u de titels die in uw schoolbibliotheek of mediatheek ontbreken. U kunt deze vervolgens direct bestellen vanuit Aura Online of Aura Junior. Handiger kan niet. Op deze manier kunt u makkelijk en snel uw collectie uitbreiden met interessante titels die uw leerlingen graag zullen lezen.

Houd uw collectie up-to-date
In de Collectiewijzer kunt u ook gericht zoeken naar titels in het Boeken op School aanbod van NBD Biblion. U krijgt een melding mocht het gezochte boek al in uw catalogus aanwezig zijn. U bepaalt vervolgens of u het boek wilt aanschaffen en hoeveel exemplaren u van het boek wilt bestellen. Is uw bestellijst compleet, dan wordt uw bestelling doorgezet naar de webshop van NBD Biblion. Laat u inspireren door het aanbod en houdt uw collectie actueel. Met een aantrekkelijke schoolbibliotheekcollectie verleidt u de leerlingen van uw school om te gaan lezen. 

Bestel een startcollectie
Gaat uw basisschool starten met een schoolbibliotheek? Hiervoor kunt u in de Collectiewijzer een zorgvuldig samengestelde startcollectie bestellen. De startcollecties zijn samengesteld volgens de laatste richtlijnen van de Bibliotheek op school, minimaal 5 boeken per kind. Ze bevatten een mix van recreatieve, informatieve, populaire boeken en klassiekers, boeken voor minder vaardige lezers en rijke teksten voor meer vaardige lezers. Het zijn gevarieerde collecties wat betreft genres, series en auteurs en diversiteit. Kies uit een startcollectie die bestaat uit 500, 750 of 1000 titels en bestel de hele set boeken in één keer, of kies uit de startcollectie alleen de boeken die u graag wilt opnemen in uw collectie. 
Binnenkort bevat de Collectiewijzer ook startcollecties voor het VMBO die u kunt bestellen.

Boeken van bibliotheekkwaliteit
De Collectiewijzer hebben wij standaard opgenomen in het menu van Aura Online en Aura Junior. Aan het gebruik van deze handige functie zijn voor uw school geen extra kosten verbonden. De boeken die u bestelt zijn van b
ibliotheekkwaliteit, ze worden geleverd met geplastificeerde kaft, rugetiket, boekhoek en RFID-label.

Na levering makkelijk invoeren in uw Aura catalogus
Boeken die u via de Collectiewijzer bestelt kunt u vervolgens, na levering, heel makkelijk in uw catalogus opnemen via Aura Catalogus | Documentbeheer | Plankklaar koppelen. Het volstaat dan om de NBD Biblion barcode aan de binnenkant van het boek te scannen. Daarna kan het boek zo de kast in. U houdt uw collectie nog makkelijker up-to-date met de Collectiewijzer.