Enter Title

Workshops Aura Online 

De dagelijkse handelingen gaan u gemakkelijk af, maar het ontbreekt u aan tijd om eens wat dieper in de andere mogelijkheden van Aura Online te duiken.  Daarom bieden wij een drietal workshops van een dag aan waarin u onder deskundige leiding met uw eigen Aura Online omgeving aan de slag gaat. Het resultaat kunt u direct de volgende dag al laten zien aan uw collega’s! U kunt kiezen uit drie onderdelen en dus uit drie lesdagen:

1. Workshop Aura Online: Algemeen
In deze workshop komen diverse onderwerpen aan bod waarover veel vragen binnenkomen bij de helpdesk, en een aantal minder bekende toepassingen: de Aura Online Collectiewijzer, het maken en gebruiken van aanwinstenlijsten en themalijsten, de rappelprocedure, import van leners vanuit het schooladministratiesysteem en hoe u de mogelijkheden van de functie Uitgebreid Zoeken kunt inzetten bij het beheer van Aura Online. U werkt in de eigen omgeving aan de onderwerpen die u zelf kiest uit het aanbod.

2. Workshop Aura Online: Rapportgenerator
U wilt graag de kennis over de rapportgenerator ophalen en uitbreiden. Naast het ontwerpen van rug-etiketten met diverse iconen, en van rappelbrieven, gaat u ook aan de slag met het maken van aantrekkelijke lay-outs voor bijvoorbeeld aanwinstenlijsten en themalijsten. Daarnaast krijgt u tips hoe u de rapportgenerator kunt gebruiken voor diverse handige toepassingen binnen de bibliotheek. U werkt in uw eigen omgeving zodat u de gemaakte ontwerpen ook direct kunt gebruiken.

3. Workshop Aura Online: Homepage Designer en digitale bestanden
Aura Online geeft u de mogelijkheid om een attractieve homepage te ontwerpen voor uw bezoekers. Boordevol informatie, tegels, fotoslider, boek van de maand, uitleen top 10, recensies, links naar externe databanken en nog veel meer.
 Tijdens deze workshop maakt u uw eigen prachtige en informatieve homepage en leert u hoe u uw websites verzameling ordent en fraai presenteert. In het eerste deel van de workshop gaat u aan de slag met het inrichten van uw eigen homepage. U leert hoe u tegels kunt vullen, en tegels uit de tegelcollectie van Aura Online kunt gebruiken. Het tweede deel van de workshop gaat over het inrichten van een websiteportal. U gaat aan de slag met het opzetten van de portal en het toevoegen van websites. Daarnaast leert u in deze workshop hoe u geschikte afbeeldingen voor de websites en de homepage kunt maken om tot een mooie strakke inrichting te komen. Bij deze cursus krijgt u toegang tot bestanden met afbeeldingen en een groot aantal beschrijvingen van websites die u aan uw portal kunt toevoegen.

Duur van de workshops
Een workshopdag is van 10.00-16.30 uur.

Data eendaagse workshops
1. Workshop Aura Online Algemeen: nieuwe data volgen.
2. Workshop Aura Online Rapportgenerator: 25 november 2024 (VOL) en op 17 februari 2025. 
3. Workshop Aura Online Homepage Designer en digitale bestanden: 18 november 2024 (VOL) en op 13 januari 2025.

Kosten?
De kosten van de workshop vindt u op het bestelformulier. Deze zijn inclusief lunch.

Waar?
Aura Software
Businesspoint de Vallei

Galvanistraat 1
6716 AE Ede

Aanmelden
Stuur een e-mail naar info@aura.nl of bel 030-6064095 als u zich wilt aanmelden voor een workshop.